top of page

Bidrag til at gøre vores drøm til virkelighed

En besøgshave med frugt og glade insekter

"Vi vil lave en idyllisk have, som Vejles beboere kan glæde sig over at besøge og plukke frugt og blomster i."

IMG_3930.HEIC
DSC_7921.jpg

Destination smag og dyrkning

Et sted du kan nyde på egen hånd eller tage med hele familien for at høste frugt, bær, lidt urter til aftensmaden, nogle friske ærter eller en buket blomster. 

Vi ønsker at dele den dejlige følelsen af at selv gå ud at nyde havens overflod, også for dem der ikke selv har mulighed eller tid til at dyrke.

Et sted til lokal biodiversitet

Haven skal også være et godt værested for alle de lokale insekter, småkryb og liv både under jorden og højt oppe i trekronerne. Her finder du vandhull, gamle træt, læhegn, planter og træt der er valgt for at give en lang blomstringstid, eller for at være værtsplanter for lokale insekter

IMG_2417.HEIC

I haven vil der vokse trær med forskjellige frugtsorter - både æbler, pærer, blommer og kvæder (i et såkalt NAP system). 

De bliver valgt og plantet med forskjellig blomstringstid, for at få en så lang sæson med blomster som muligt. Det er nemlig godt for inskterne.

Under trærne vil der være forskjellige bær, urter og blomster i et jorddække, som gør, at regnorme, svampe, bakterier og alle mulige småkryb boltrer sig og riktig hygger sig i jorden.

For hvert sjette træ kommer der en fuglekasse. Fuglene gør stor nytte ved at æde mange af de skadelige insekter og smådyr.

Læhegn beskytter frugttræerne mod kraftig vejr og øger også biodiversiteten.

NAP : Fordi hvert tredje træ er et nitrogenfikserende træ, vil der være mindre behov for at tilføre gødning.                                                                                                                  Mellem trærekkerne kan besøgende plukke blomster, ærter og andet. Når du køber et træbevis er du også inviteret til vores åbningsfest for frugtlunden næste sommer.
 

Hvis du ønsker det, vil vi gerne sætte jeres navn på et træ. Tag et billede af dit træbevis og send det og dit navn til ruth@kastanjely.com 

 

Træbeviset er lavet af trærester og designet af Camilla Bjerre fra Strups.  

bottom of page