top of page

Inspireret af det biodynamiske og permakultur

Det hele startet med en ide og en plan. Ideen var at sætte i værk nogle af de ændringer vi selv ønsket skulle ske her i verden, specielt i forbindelse med fødevaredyrkning og at tage vare på jorden.

Vi gav Tyco og Karoline i Permakulturhaven opgaven at lave en plan for vores gård ud i fra de ønsker vi har, og det må man sige at de formået at gøre på den bedste måde. Vi er nu godt i gang med udrullning af planen, som nu gør at vi kan tilbyde et rigt sortiment af både kød, æg og grøntsager . 

Design er udført på baggrund af vores helhedstænkende tilgang til selvforsyning, interesse i spiselige planter, bær, frugt og diversitet i kosten, samt behovet for produktive fødevaresystemer, der kræver minimal vedligeholdelse.

Designet er udført efter permakultur-principper for at være et lavenergi-, kulstofs-lagrende og regenererende dyrkningssystem til glæde for nutiden og kommende generationer. 

Permakultur

_DSC4607.jpg

Biodynamisk dyrkning

At gennemføre en plan af et sådant omfang som her kræver arbejde, masser af arbejde.

 

Vi har været så heldige at vi sommeren 2015 blev kendt med Biodynamikeren Vera Billing. Vera har siden den gang arbejdet på Kastanjely med ansvar for at sætte planen ud i livet og samtidig forene den med de biodynamiske principper, en dyrkningsform som giver dyrkningen en spirituel og holistisk dimention for at intensivere livet i jorden maksimalt. Et godt mikro liv i jorden er den bedste forudsætning for god, vital og næringsrig mad.

Vera arbejdet på Kastanjely frem til 2017

bottom of page