top of page

Velkommen til
Markedshaven
Kastanjely og Lærkehaven

“At Markedshaven Kastanjely, we are passionate about being the changes we want to see in the world.

 

We therefore unite permaculture and biodynamic farming, educating children and grownups into the principles of holistic soil development and food production.“  

Kastanjely Future Farm vision 2017

Vi er i ferd med at redesigne vores planer for minilandbruget

Vi holder i dag høns og ender, og bygger op frugthaverne så de kan beboes af får når de ewr veletablerede. Grise er ikke længre en del af vores plan pga vores tunge lerjord.  Nabomarken bliver holistisk afgeræsset af Mikael Kierkegaards køer, og vi kan se stor forbedring i bredden af planter og insekter på marken. Følg med i vorees blog når vi lægger ut mere om processen,

Besøg Lærkehavens hjemmeside

Du følger grøntsagsbedene mod nord og møder drivhuset, hvor tomater og meloner er klar til plukning. Ved drivhusets nordgavl lyder klukken fra høner som tegn på nylagte æg i hønsehuset. I hønsegården skraber hønsene glade rundt. Over for hønsegården er nogle børn i gang med at høste gulerødder fra deres mandalabede. De brækker toppene af gulerødderne og går med dig til grisefoldene mod vest, hvor tre grise går i hver deres fold med hver deres kuld af griseunger.

 

Du går igennem bærlunden ad en låge. På den anden side møder du et landskab af frugt- og nøddetræer, der står i et sandt sammensurium af højder og arter som på en savanne. Et par får tygger drøv i skyggen af et blommetræ. Deres lam kommer hen til dig for at kæle. Du følger fårehegnet mod vest, hvor du går langs en indhegnet grøntsagshave med lange bede af bugnende grøntsager i alle former og afstøbninger. Nogle ænder snadrer i bevoksningen og spiser en snegl eller tre.

”Fra gårdspladsen går du mod syd forbi legepladsen og gyngen i træet. Foran dig går en skruk høne med sine kyllinger rundt under bærbuske, der bugner af modne bær i alskens farver.


De kommer gryntende løbende og spiser gulerodstoppene med glæde. Mellem hver grisefold vokser grøntsager i lange rækker og mødes af et læhegn, der svajer roligt i brisen. Bag hegnet går to køer og græsser på naboens græsmark.  Velkommen til gården, børnehaven og hjemmet Kastanjely.” 

Permakulturudviklerne Caroline og Tyco

Den fuldstendige plan kan ses her

bottom of page